Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi trend presađivanja turskih brkova

altIstanbul je, historijski gledano, destinacija koju morate posjetiti. Međutim, ovaj turski grad zadnjih godina uvodi novitet zbog kojeg se muškarci odlučuju da ga posjete. Riječ je o transplantaciji brkova.

U Turskoj i azijskim država brkovi su simbol muževnosti, tako da se mnogi muškarci odlučuju da hirurškim putem svoje brkove učine što gušćim.

Doktor Selahatzin Tulunej, koji se presadom brkova bavi tri godine, tvrdi da mu na transplantacije dolazi mnogo muškaraca, ne samo iz Turske. „Turske TV-serije koje se prikazuju u arapskom svijetu su dosta doprinijele tome. Pacijenti dolaze i hoće iste brkove kakve nose glumci“, istakao je on.

U glavnom gradu Turske postoji oko 250 klinika koje se bave ovim vidom presađivanja. Većina njih sarađuje s turističkim agencijama koje su uvele ponudu: operacija i obilazak grada za 2.000 eura.

Možda ovo nije loša preporuka turističkim agencijama iz Visokog, a sve sukladno novim demokratskim promjenama i borbi za društveni status i zaposlenje, te mazohistički pristup i potrebu za sadakom upotpune novim kvalitetnim brcima, doner kebabom, ajranom i konzumiranjem čaja umjesto kafe.

Proudly powered by WordPress