Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Umjesto sadake i donacija vlastitim novcem do novog izgleda prostorija kluba

altSuprotno sadaki kao obliku funkcionisanja u Visokom gdje smo naučeni da čekamo da nam neko “od srca” da nešto, a nikako da nešto sami ostvarimo i napravimo, članovi FK Zanatlija Visoko nastavljaju svoju misiju samofinansiranja i pokazivanja na konkretnim primjerima kako bi trebali da rade i funkcionišu svi ostali sportski klubovi na području općine Visoko. Počev od NK Bosna pa preko RK Bosna do svih ostalih klubova i sportova, najprisutniji način funkcionisanja Upravnih odbora tih kolektiva je dolaziti na vrata načelnika-ice i nadležne službe i u većini slučajeva nezainteresovanih sponzora i moliti za pomoć. Drugačiji način u funkcionisanju sportskih klubova ponudili su entuzijasti i okupljeni oko FK Zanatlija koji nisu stali na svojim prijašnjim projektima o kojima smo pričali, nego su svoje funkcionisanje na principima samofinansiranja proširili pa tako trenutno ulažu i u infrastrukturu.

Ovog vikenda po lijepom vremenu zatekli smo Slobodana Kokoruša, Emira Tuzlakovića i Muhameda Husića kako uz stručne majstore rade na uređenju svlačionica, kupatila i stolarije FK Zanatlija. Član UO kluba Slobodan Kokoruš nam je rekao da klub od zarađenog novca ostvarenog na Nebeskoplavoj noći radi na postavljanju novih pločica u kupatilo svlačionice, kao i u samoj svlačionici, a pored toga postavljena su i nova protivpožarna vrata kako na ulaz u prostorije kluba tako i u samo svlačionicu. Iskorišten je i dio nedavno uplaćenog novca od strane Kantona koji je obećan puno ranije dok je još bila aktuelna situacija oko izgradnje terena sa plastičnom travom, tako da je i taj dio obećanja konačno ispoštovan.

Primjer kojim idu FK Zanatlije je najbolji primjer šta bi to trebao biti smisao postojanja klubova koji se takmiče u Općinskoj ligi Visoko, suprotno političkom prisvajanju u svrhu buduće biračke baze za neke nove izbore.

{joomplucat:851 limit=6|columns=4}

Proudly powered by WordPress