Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Anel Bajtarević: “Ne moram brinuti više o novcu, želim podijeliti nešto od toga”

anel bajtarevic 2Anel Bajtarević, mladi Visočanin koji je u Chicago dobio najveći dobitak na instant lutriji u državi Illinois u istoriji, zvanično je u prisustvu roditelja i djevojke preuzeo svoj ček.

Zvaničnici Illinois lutrije predstavili su javnosti 26-godišnjeg Bosanca sa svečanim čekom na iznos od 20.800.000 dolara. Prilikom preuzimanja čeka Bajtarević je kratko i pomalo zbunjeno za ABC7TV izjavio: “To je dobro. Jednostavno ne mogu vjerovati”.

Rođen u Visokom 1986. godine, sa 10 godina napušta rodni grad i sa roditeljima dolazi u SAD u potrazi za boljim životom. Prije dvije sedmice u jednom lokalnom shopping centru u Dominick trgovini na West Howard Streetu, on je primijetio na lutriji samouslužni uređaj na kojem je pisalo: “20×20” igra za 20.000 dolara sedmično za narednih 20 godina. Sve ostalo je već legenda…

anel bajtarevic 7“Prvo što ću kupiti, vjerovatno je automobil Corvette… možda” – bila je izjava Bajtarevića na pitanje američkih novinara šta prvo planira kupiti od dobijenog novca.

Bajtarevići u SAD-u posjeduju malu transportnu firmu, a nakon dobitka na lutriji Anel ima namjeru da dio novca uloži u razvoj započetog biznisa.

“On će koristiti dio njegovog novca za povećanje broja zaposlenih i kupit će više kamiona te početi da živi američki san”, rekao je nadzornik lutrije Michael Jones.

“Sve nekako izgleda kao da je velika gromadu pala sa mojih ramena. Ne moram brinuti više o novcu. Želim podijeliti nešto od toga” – rekao je Bajtarević.

anel bajtarevic 4Safina Hassnoddin djevojka Anela Bajtarevića inače porijeklom sa Kashmira također je dala izjavu za ABC7TV: “On radi sve na svoju ruku, njegovi roditelji su vrijedni ljudi, ovo što im se desilo je blagoslov.”

Nakon ovog milionskog dobitka u Dominicku povećan je broj posjetilaca koji kupuju instant lutrije, a kao mjesto gdje je Anel kupio svoju lutriju bonus ček je dobilo i to prodajno mjesto u vrijednosti od 208.000 dolara.

U izjavi na naš portal Muhamed Bajtarević, otac novog milionera iz Chicaga nam je rekao kako sa porodicom planira doći u Visoko narednog mjeseca. A interesantno je da Anel u Visokom ima i polubrata sa kojim se nikad još nije susreo.

{youtube}jsOAsdwxcnk{/youtube}

Proudly powered by WordPress