Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Belmin Vila potpisao za Mladost iz Podgorice

belmin vila mladost podgorica11Nakon mnogo nagađanja i raznoraznih menadžerskih kombinacija Belmin Vila nogometaš koji je započeo karijeru u visočkoj Bosni, a zatim igrao za mlađe selekcije Željezničara i Hajduka iz Splita, karijeru nastavlja u Crnoj Gori, tačnije u ekipi FK Mladost iz Podgorice koja se takmiči u najelitnijem rangu takmičenje ove zemlje. Ekipa Mladosti je bila senzacija ovogodišnje Liga Evrope bez obzira na visok poraz i eliminaciju od Seville.

 O novim pojačanjima pred početak sezone mediji u Crnoj Gori su na ovaj način pisali o pojačanjima za koje se odlučila ekipa Mladosti.

Mladost je dovela i doskorašnjeg omladinca Hajduka, 19-godišnjeg Belmina Vilu, koji takođe igra na poziciji napadača. Vila je ponikao u sarajevskom Željezničaru, prošlog ljeta je kao najbolji strijelac juniorske lige BiH (30 golova) bio na pragu Dinama, ali je ipak otišao u Split. Novi članovi „romantičara” su i 19-godišnji polušpic iz Australije, Abdul Sesaj, te bivši vezista Zete i Mogrena Zarija Peličić. Ranije su stigli Ekvadorac Augusto Batioha, iz srpskih „romantičara”, OFK Beograda, kao i štoper Rudara Gavrilo Petrović.


Prema riječima Belmina Vile on se već aklimatizirao na život u Podgorici, odlično se uklopio sa ostatkom ekipe i jedina stvar zbog koje je trenutno malo nervozan je ustvari certifikat koji čeka iz naše zemlje da bi već u narednom kolu mogao zaigrati kako sam kaže u prvoj postavi.

Klub je osnovan 1950. pod imenom FK Mladost, ali je nakon nekoliko godina preimenovan u OFK Titograd. 1992. preimenovan je u staro ime FK Mladost, koje i danas nosi. Do 2008., kada se preselio na novi stadion na Ćemovskom polju, FK Mladost bio je jedini klub iz starog dijela Podgorice. Za vrijeme bivše Jugoslavije klub se uglavnom takmičio u Drugoj saveznoj ligi i u Trećoj crnogorskoj republičkoj ligi.

Nakon proglašenja crnogorske neovisnosti 2006. najbolji crnogorski klubovi ušli su u novoosnovanu Prvu crnogorsku nogometnu ligu. Kao drugoplasirani klub u Trećoj ligi Mladost je također ušla u novu ligu, pobijedivši u doigravanju Zoru iz Spuža.

U maju 2008. nakon loših igara klub je zauzeo posljednje, 12. mjesto u Prvoj ligi, zbog čega je ispao u Drugu ligu. Ipak, nakon dvije godine klub je ponovno ušao u Prvu nogometnu ligu, a ove godine bili su i učesnici Evropa lige.

 

Proudly powered by WordPress