Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kampanja za doprinos jačanju svijesti o HIV/AIDS-u

damar omladineSvjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a obilježava se od 1988. godine, na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) prvog dana u mjesecu decembru s ciljem podizanja svijesti javnosti o toj bolesti, iskazivanja solidarnosti prema oboljelima, utjecanja na smanjenje stigme i diskriminacije i skretanja pozornosti na opasnosti koje donosi rizično ponašanje i širenje pandemije HIV-a. Time se svake godine usmjerava pažnja na taj globalni javno zdravstveni problem.

20 godina nakon njene pojave od AIDS-a je oboljelo 21 800 000 ljudi, od čega 9 milijuna žena i 4 300 000 djece.  Nažalost, godišnje se broj oboljelih osoba poveća za 10%, a najveći se broj novih slučajeva otkriva u dobnoj skupini od 25 do 49 godina, što ukazuje na nedovoljnu informiranost i upućenost u problem HIV-a u seksualno najaktivnijoj populaciji.

Crvenom vrpcom u obliku petlje (AIDS Awareness Ribbon ili jednostavnije Red Ribbon) iskazuje se osvješćenost o problemima vezanim uz HIV/AIDS, solidarnost s borbom protiv ove bolesti i odavanje počasti osobama koje su podlegle bolesti ili se još uvijek bore za život.

Udruženje “Damar omladine” u saradnji sa Vijećem učenika Gimnazije “Visoko” te podršku Caffe Bar Silver u naredna tri dana počinje kampanju za doprinos jačanju svijesti o HIV/AIDS-u.

Pozivamo sve građane općine Visoko, a posebno mlade ljude da nam se pridruže na sljedećim aktivnostima:

– EMISIJA Generacija DOM na Radio Visoko u subotu, 30.11.2013. od 13h do 14h

– PODJELA brošura, kvartalnog lista i kondoma na party-u u Caffe Bar Silver, Donje Moštre, u nedjelju, 01.12.2013. od 20h

– PREDAVANJE vršnjačkih edukatora u Gimnaziji Visoko, u ponedjeljak, 02.12.2013. od 13h do 13:45h

Ovim događajima najavljujemo početak kampanje te Vas još jednom pozivamo da nam se pridružite kako bismo zajedno gradili zdraviju i sretniju budućnost!

Udruženje “Damar omladine”

 

Proudly powered by WordPress