Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Završen projekt „GARD“

card logo7Jučer je u Banja Luci, prostorije ACED-a, organiziran Okrugli sto kao završna aktivnost GARD projekta.

Tokom dvogodišnjeg rada radili smo na jačanju kapaciteta udruženja žena sa sela i mreža koje formiraju, inicirali formiranje GARD mreže u Bosni i Hercegovini i mreže sa partnerskim mrežama iz Hrvatske i Albanije. Također, istraživali smo i prikupili informacije o kapacitetima udruženja žena sa sela kao nezaobilaznog aktera u ruralnom razvoju, posebno u informisanju žena na selu. Na osnovu iskustava u radu i prikupljenih podataka donosimo i niz preporuka koje za cilj imaju povećano učešće žena u ruralnom razvoju kroz aktivnosti organizacija civilnog društva.

Okrugli sto je organiziran s ciljem da u diskusiji među najangažovanijim akterima u BiH na uključivanju žena u ruralni razvoj analiziramo položaj i ulogu organizacija civilnog društva u razvojnim aktivnostima, te razmotrimo status i održivost mreže udruženja, kao sve prisutnijeg vida organizovanja žena na selu.

Ovim putem Udruženje „Damar omladine“ poziva sva udruženja koja se na bilo koji način bave ženskim problemima da učestvuju u mreži „GARD“ koja je formirana na nivou BiH.

Više informacija, kao i pristupnice, možete dobiti putem mail-a damaromladine@gmail.com.

Postanite dio tima koji doprinosi razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Proudly powered by WordPress