Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Formirati front protiv zaštitnika tajkuna i rada “na crno”

sdp-logo-final-crveniOni koji varaju i kradu, oni koji drže radnike “na crno” i koji od njih prave robove, ponovo su pokazali da su jači od države, jer su po treći put u tri godine izlobirali rušenje novog Zakona o prekršajima u Federaciji BiH.

Ovaj put, izvršioci njihovih planova našli su se među poslanicima HDZ-a BiH, HDZ-a 1990., SBB-a, SBiH i sad konačno imamo priliku da svi zajedno vidimo ko je za, a ko protiv zakona koji treba suzbiti rad “na crno” i omogućiti bolji položaj radnika i borbu protiv sive ekonomije.

U SDP-u čvrsto vjerujemo da je država ipak jača od kriminalaca i onih koji se godinama nezakonito bogate na račun radnika. Zato poručujemo da nećemo odustati od usvajanja ovog, ali i drugih zakona koji moraju osigurati pravednije društvo i odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala. Zato ćemo ovaj zakon vraćati u proceduru sve dok ne bude usvojen. Zato ćemo nastaviti da gradimo i tražimo rješenja, a oni neka nastave da ruše i stvaraju probleme za sve građane ove zemlje.

To je naša obaveza prema ljudima BiH koji žele nadu, pravdu i kažnjavanje tajkuna i svih koji se bogate preko leđa radnika. Pozivamo sindikate, poslodavce, penzionere i radnike da se ujedinimo u front protiv snaga koji koče svaki napredak ove zemlje i njenih građana i pokažemo im da smo jači od njih i da ćemo ih pobijediti.

Proudly powered by WordPress