Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kome se ne sviđa plan reforme JKP “Visoko” neka ide sa Erminom

jkp visokoOdržan je i sastanak u Općini Visoko na koji je načelnica Amra Babić pozvala uposlenike JKP “Visoko”. Kako saznaje Visoko.co.ba od pojedinih radnika ovog javnog preduzeća, sastanak je održan u prisustvu zavidnog broja radnika, iako je dan ranije nakon posjete načelnice JKP “Visoko” bilo tvrdnji da se na tom sastanku niko neće pojaviti. Isti izvor nam je potvrdio da su ovom prilikom stranu i priču promijenili upravo oni radnici kojima je još uvijek aktuelni direktor Ermin Dlakić najviše valjao. Prema subjektivnom zapažanju jednog od prisutnih radnika stav načelnice bi se mogao opisati otprilike ovako: “Kome se ne sviđa plan reforme preduzeća, novi direktor i budući kredit za reciklažno dvorište i vodovod, neka ide sa Erminom u firmu njegovog brata”.

Ono što je primjetno među radnicima i što je dobro poznata metoda zastrašivanja pojedinaca jeste scenarij kakav je primjenjen na JKP “Gradska groblja”. Ucjene, telefonski pozivi, sms poruke, šmekeri, obećanja boljih pozicija nakon smjene direktora. Za takvu postavku stvari uvijek ima spremnih da mijenjaju dresove i mišljenje.

Kako saznajemo Dlakić nije prisustvovao sastanku u Općini. Ono što slijedi jeste stav osnivača na prijedlog Nadzornog odbora, a to je sada već izvjesno imenovanje novog direktora JKP “Visoko”, a to je Almir Hadžialić.

Proudly powered by WordPress