Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Promocija knjiga za rukometne trenere Esada Kurtagića

promocija knjigaPrije nekoliko mjeseci izašle su iz štampe dvije nove knjige namijenjene rukometnim trenerima: Rukometni priručnik – jedinstveni koncept rada sa djecom od 7-13 godina i Enciklopedija rukometnih vježbi II, autora Esada Kurtagića.

Promocija knjiga po Bosni i Hercegovini krenula je iz Tuzle 30. marta 2015. u organizaciji RK Konjuh Živinice, RK Sloboda Tuzla i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli.

Moderator, Almir Šahinpašić, inače član Izvršnog odbora Rukometnog saveza i Upravnog odbora RK Konjuh Živinice, govorio je o igračkom i trenerskom putu autora knjiga: od njegovog studiranja u Tuzli,  igranja u Krivaji iz Zavidovića, jugo-reprezentavnom putu, odlasku u Njemačku i povratku u Konjih iz Živinica. Šahinpašić je istakao da je  autor imao trenersku karijeru u Živinicama, sa selekcijom u 19 BIH, klubova u Kataru, Emiratima i Njemačkoj, te kao trener selekciji BIH. Rukometu se  odužio sa tri vanredne knjige, od kojih i ove dvije aktuelne.

Promotor prof. dr. Branimir Mikić  je posebno istakao Kurtagićeve upute u knjigama sa naglaskom na potrebu motoričkih aktivnosti  gdje se traži usklađen odnos između zahtjeva trenera i obaveza igrača, te da one tretiraju kategorije od najmlađih do najstarijih.

Promotor, Zdenko Antović, bivši igrač i sadašnji rukometni trener uputio je na značaj ovih izdanja kao jednih od najkvalitetnijih u rukometnoj ediciji uz njihovu  pristupačnost trenerima svih kvaliteta. Antović je naglasio izuzetnu opisanost svih primjera vježbi u knjigama uz to da svaka od nih 1500, koliko ih ima u ove dvije knjige, sadrži : organizaciju i tok vježbi, njene varijante, doziranje i sve neophodne napomene.

Promocija ovih knjiga nastavlja se u Bugojnu, u subotu, 4. aprila 2015. u 10:30 sati u Kulturno-sportskom centru u sklopu turnira u 19 selekcija Poljske, Slovačke, BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Katara.

Foto: zavidovici.ba

Proudly powered by WordPress