Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Muamer Ibreljić slika i izrađuje u kamenu, drvetu, željezu…

Visočanin Muamer Ibreljić slikanjem se bavi već nekoliko godina, ali od prije dvije godine svoj hobi je proširio i počeo stvarati prava mala umjetnička djela na predmetima od drveta, stakla, željeza, ali i drugih materijala. Sve je počelo slikama na papiru i platnu, a danas iza sebe ima brojne radove koji ukrašavaju domove, ali i objekte  širom BiH, ali i van granica naše zemlje.

Muamer radovi drvo i kamen

– Sve je počelo spontano, iz hobija i ljubavi prema slikanju, ali u posljednje dvije godine uspio sam od svog hobija i nešto da zaradim. Slikam na papiru, platnu i stiroporu, a uz to se bavim i ručnim graviranjem motiva i crteža na drvetu, staklu, kamenu, željezu, ali i drugim metalima. – priča nam Muamer.

muamer1

muamer4

Svaka Muamerova slika i svako djelo je unikatno, jer prilikom izrade sve radi ručno, bez pomoći mašina. – Trenutno su najtraženije slike na platnu i striporu koje se rade iz dijelova, a s druge strane najzahtjevniji su radovi u kamenu i željezu. Najtraženiji su motivi prirode i cvijeća, a ovisno od materijala na kojem se radi, formiram i cijenu, iako se uvijek trudim da cijene budu pristupačne našim uslovima. I sama izrada određenih motiva ovisi u kojem materijalu se rade, pa se zna desiti da mi za izradu nekog djela bude potrebno i više od 20 sati rada. – kazao nam je ovaj mladi Visočanin.

muamer5

Muamer se osim slikanja pomalo bavi i kaligrafijom, a djela nastaju slobodnom rukom, te uz pomoć olovke, kista i ručne gravirke, a kazao nam je da ovaj hobi u budućnosti želi što više usavršiti.

muamer2

– Ovo je hobi zahvaljujući kome se može nešto i zaraditi. Za sada to nije neka ogromna zarada, ali svakako da dobro dođe u ovo vrijeme. Ipak, od svake slike i od svakog djela teško se odvajam kada dođe vrijeme da završe u rukama ljudi koji su ih naručili. Ako bih morao izdvojiti najdraže radove, onda je to slika Đavoljeg mosta (Ponte del Diavolo) u Italiji, kao i jedna reklama u drvetu za poznatu piceriju i kafeteriju koja je također završila kod kupca u Italiji. – istaknuo je na kraju našeg razgovora Visočanin Muamer Ibreljić.

muamer3

Muamera je moguće kontaktirati i putem Facebooka, ali i direktno telefonom na broj: 062/798-257.

Proudly powered by WordPress