Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki rukometaši ubjeđeni u trijumf



Danas æe dvorana „Mladost“u Visokom bitipoprište petog ovosezonskog duela dvije Bosne. Nema sumnje još jednogpravog rukometnog spektakla i sudara velikih rivala. Visoèani su uz Slogujedina ekipa koja je savladala „studente“, a mnogi poznavaoci bh.rukometnih prilika smatraju i nesretno izgubila dobiveni trijumf uSarajevu urevanš utakmici ¼ finala Kupa BiH.
I to, i izjave pojedinihrukometaša sarajevske Bosnenakon njihovog poraza u Visokom su još uvijek svježe, pa se oèekuje dabudemo svjedoci nove neizvjesne i tvrde utakmice. Dan uoèi meèa,RK Bosna Visokoje organizovala uobiæajenu press konferenciju.
– Oèekujemutakmicu koju æe sigurno odluèiti naša oštra odbrana i nadam se dobrarealizacija. Uz slabo izdanje Tahiroviæa sve bi se poklopilo i uVisokom biostala tri boda, rijeèi su trenera Visoèana Zdenka Antoviæa.
– Ovo je jošjedna u nizu utakmica protiv sarajevske Bosne. Mi u nju ulazimo svelikim ambicijama da zabilježimo pobjedu, koja nam strašno puno znaèiu daljnjem takmièenju. A i pobjeda nad novim-starim prvakom psihološkimnogo znaèi, i za nas i za naš klub. Tako æemo bez ikakvog respektakrenuti u meè i pobjediti. Teško je znamo kvalitet protivnika, ali nesumnjam u trijumf. Pozvao bi navijaèe da doðu u što veæem broju. Nekanas bodre na putu osvajanja treæeg mjesta, a mi im obeæavamo radost,poruèuje EdhemSirèo, rukometaš koji je u svojoj karijeri nastupao za obadanašnja rivala.
Visoèani æe biti kompletni. Alergija Adisa Hadžiæa sesmirila. Trenirao je u èetvrtak i danas bi mogao biti heroj domaæegtima.
– Mi u svakom sluèaju imamo imperativ pobjede, jer namtri boda trebaju. Oni su, s druge strane sami sebi, nametnuli imperatida do kraja sezone ne budu poraženi. Oèekujem jaku i èvrstu utakmicu. Udosadašnja èetriri sudara sa njima smo veæ dokazali da ih možemopobjediti, pa èak i u Sarajevu, a u Visokom pogotovo. Nadam se da æe publika vidjetiodlièan meè i našu pobjedu, zakljuèuje golman Hadžiæ.
Susret poèinje u17.00 sati, avodit æe ga internacionalni par sudija iz Tuzle, Alija Hasiæ i VladimirJoviæ. Vjerujemo kako svi putevi u subotu vode u jednom smjeru –dvorani „Mladost“. RKBosna je penzionerima omoguæila besplatan ulazak uzpredoèenje penzionerske iskaznice.

RTVVisoko

Proudly powered by WordPress