Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sutjeska – Bosna (V) (Izvještaj)

 

Sportska dvorana u Nikšiću. Gledalaca 1000. Sudije: Bashev i Dobrev (Bugarska). Delegat: Vujnović (Hrvatska). Sedmerci: Sutjeska 2 (1), Bosna 2 (2). Isključenja: Sutjeska 6, Bosna 8 minuta.
SUTJESKA: Mijušković 11 odbrana i 1 gol, Danilović, Ðođić, Lasica, Blečić 3, Kilibarda 2, Miljanić, Bulajić, Ašanin 4 (1), Čolaković 5, Šabanović 2, Ðurđevac, Radulović, Vujović 4. Trener: Božidar Mušikić.
BOSNA: Memija, Hadžić 25 odbrana, Mimić, Maslo, Zečević, Vražalić, Huseljić, Ahić, Čakić 5 (2), Halilbegović 6, Sirčo 3, Mušinbegović 2, Šahinović 2, Mustafić 3. Trener: Zdenko Antović.

U prvoj meču 1. kola EHF kupa Visočani su odigrali nerješeno protiv neubjedljive ekipe Sutjeske. Sa pola snage i mnoštvom napravljenih grešaka u napadu, oslabljena ekipa Bosne, bez trojice igrača, je odradila glavninu posla pred revanš u Visokom. Već nakon 11. minuta igre, kod rezultata 3:7, domaći trener je pozvao igrače na time out, a gledaocima je bilo jasno ko je kvalitetniji tim. Međutim, „zeleni“ su nudili poklon lopte Crnogorcima, pa je u 22. minuti semafor pokazivao 9:9. Adis Hadžić je sa 15 odbrana u prvoj dionici meča brao aplauze publike i bio daleko najbolji pojedinac susreta. U drugom poluvremenu su domaći uspjeli i povesti sa dva gola razlike (19:17), da bi Bosna za samo dva minuta uspjela serijom od četiri gola doći do 19:21. No, krajnjim naporima Sutjeska je izborila remi. Utakmica izuzetno fer i korektna, bez ijednog incidenta, a vrijedi istači i gostoprimstvo ljubaznih Nikšićana. Suci odlični, kao i publika u dvorani. Remi u Visokom bi, prema viđenom trebao biti samo formalnost. Tada će napad Visočana biti mnogo ubojitiji.

IZJAVE:
– Mi smo pružili svoj maskimum, dok je Bosna podbacila. Za nas je ovo veliki rezultat i podstrek za budući rad. Isplatila nam se požrtvovanost i borbenost, a čestitam Visočanima na fer partiji. U Visoko idemo da se u lijepom svijetlu predstavimo bosanskoj publici, no ništa značajnije ne očekujemo. Bosna je daleko bolja, neposredno nakon meča nam je kazao Božidar Mušikić primajići čestitke članova uprave svoga kluba.
– Igrali smo slabo u napadu. Bile su teške noge mojim suigračima. Ipak je ovo otvaranje sezone. Zadovoljan sam svojom partijom. U revanšu će to izgledati mnogo bolje, rekao je igrač utakmice, golman Bosne Adis Hadžić.

RTV Visoko

Proudly powered by WordPress