Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svi u zeleno, u nedjelju spektakl

U petak su, dva dana pred meč sezone, rukometaši visočke Bosne pogledali i analizirali snimak prve utakmice drugog kola Kupa EHF-a protiv Gold cluba i odradili trening. Remi u Kozini ohrabruje i upozorava u isto vrijeme. Pozitivna trema trese igrače i stručni štab, ali i navijače.
– Mislim da imamo izvjesne šanse za dalji plasman. Možda čak i veće nego naši gosti, obzirom da se igra u Visokom i pred našim navijačima. Nadam se i podršci koja će biti neophodna. Bodrili su nas naši navijači i u Sloveniji, a ovdje će biti neuporedivo bolje. Nadam se prolasku, ali su za to potrebni i neki elementi. Prije svega, da odigramo bolje nego u prvom meču, da imamo dobru podršku i da imamo regularno suđenje, kaže trener Zdenko Antović.

Kakav je zdravstveni bilten? Jesu li svi igrači spremni ponuditi utakmicu za pamćenje?
– Sastav tima ću naknadno odrediti. Pred samu utakmicu. Trenutno su svi spremni i vrijedno rade na treninzima, ali uvijek se nešto nepredviđeno može desiti. Od gripe do neke povrede. No, svi koji bi trebali biti u sastavu su sada zdravi i spremni, zaključuje Antović.

Od igrača se očekuje da dadnu sto odsto svojih snaga uz maksimalnu koncentrisanost.
– Moja očekivanja su da prođemo u treći krug EHF-a, jer smo još u Sloveniji pokazali da s njima možemo igrati. Ostvarili smo i povoljan rezultat s tim da u Visokom moramo odigrati puno bolju utakmicu, bez opuštanja. Znamo sada više o Gold clubu, pa ćemo u nedjelju, uz pomoć naše publike slaviti pobjedu i prolaz u 3. kolo, riječi su Muhameda Mustafića.

Gosti iz Slovenije pokušavaju uljuljkati “zelene“. Bosnu proglašavaju favoritom i 70 procenata šansi za prolaz daju Visočanima. Ipak kažu kako ne mogu dvaput odigrati utakmicu sa lošom odbranom.
– Slovencu nisu neka naivna ekipa, pa ni njihove izjave nisu bezazlene. Utakmica u Visokom neće biti lagana. Mislim da će nama biti čak teže igrati domaću nego gostujuću utakmicu. Sada oni nemaju opterećenja, a cilj im je isti kao i nama, 3. kolo. Ipak, mi imamo kvalitet i sa maksimalnom borbenošću i podrškom publike, neće biti problema. Samo upozoravam da u meč ne smijemo ući kao protiv Sutjeske, sam se upozorava i sokoli Uzejr Maslo.

Meč u nedjelju će suditi Makedonci Ðoko Kolevski i Aco Nikolovski. Delegat je Željko Krajc iz Hrvatske. Gold club će biti smješten u Ilijašu, a njihovih 100 najavljenih navijača na Ilidži. Početak susreta je zakazan za 16.00 sati i nema sumnje da će to biti prava fešta. Uostalom, to obećavaju i članovi novooformljene navijačke grupe Green boys, koji najavljuju spektakl. Pored njih još koja hiljada ljudi iz Visokog i BiH. Naravno, za takve stvari se uvijek traži karta više, a rukometaši Bosne se, u takvim okolnostima, nikada nisu osramotili. Neće ni ovaj put, pa su svim ljubiteljima rukometa poručili: “Svi u zelene i vidimo se u KSC Mladost“.

RTV Visoko

Proudly powered by WordPress