Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Gold Club ipak prejak

Bosna  Gold Club  32:35 (13:20)

KSC „Mladost“. Gledalaca: 3.000.
Sudije: Aco Nikolovski i Djoko Kolevski (oba Makedonija).
Delegat: Željko Krajc (Hrvatska).
Sedmerci: Bosna 7(5), Gold Club 7(5),
Isključenja: Bosna 12 min, Gold Club 10 min.
Crveni karton: Sirćo (Bosna)-tri isključenja.
BOSNA(V): Hadžić (11 odbrana, 1 sedmerac), Maslo, Zečević, Ahić 1, Hurem 6, Čakić 6(2), Halilbegović 4, Sirćo 2, Mušinbegović, Šahinović 3, Begagić, Selimović, Mustafić 10(3), Memija.
Trener: Zdenko Antović
GOLD CLUB: Torlo (13 odbrana, 1 sedmerac), Svetelšek, Koradžija 1, Erčulj 8(3), Makuc, Čorović 1, Vončina (1 odbranjen sedmerac), Božič, Martinc 4, Lelić 9, Konečnik 6(2), Štefanić 3, Stanković, Markičević 3.
Trener: Vojko Lazar.

Rukometaši visočke Bosne nisu uspjeli izboriti plasman u treće kolo Kupa EHF. Nakon nerješenog rezultata u prvom meču, Gold Club je slavio u Visokom i tako prošao dalje. Gosti su odlično počeli utakmicu i njihova prednost je iz minute u minutu rasla, a Bosnina odbrana je bila nemoćna, pa su tako pogotovo Lelić i Konečnik „rešetali“ mrežu našeg vice prvaka, a Torlo je branio odlično i na odmoru je zaostatak sedam golova razlike. Katastrofalno je Bosna ušla i u drugo poluvrijeme, Gold Club pravi novu seriju i ima ogromnih 12 golova razlike u 40.minuti (15:27). Teka tada se Bosna budi i agresivnom odbranom, nešto boljim Hadžićem na golu, te ubojitijim napadom polako sustiže prednost gostiju. U posljednje tri minute Slovenci su ušli sa samo dva gola prednosti, ali ni fantastična podrška sa tribina ni borbena igra Bosne nisu mogli protiv ipak prejakog Gold Cluba, ali i makedonskih sudija koji su itekako pomogli gostima u finišu utakmice da sačuvaju prednost i odu u treće kolo.

Dario Božić/visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress