Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Konjuh – Bosna (V) 26:23 (Izvještaj)

Konjuh Bosna  26:23 (12:11)

Gradska dvorana u Živinicama. Gledalaca 1200.
Sudije: Dražen Begić (Mostar) i Ivor Hrstić (Čapljina).
Delegat: Dušan Vrhovac (Banja Luka).
Sedmerci: Konjuh 8 (7), Bosna 10 (4).
Isključenja: Konjuh 10, Bosna 10 minuta.
KONJUH: Savić, Omerović 18 odbrana, Kamberović, Labendž, Ðerzić 2, Memić, Aljić 1, Rahimić, Bećar 4 (1), Ferhatbegović 6, Kadić, Begić 3, Kerezović 4, Muhić 6 (6).
Trener: Emir Junuzović.
BOSNA: Hadžić 15 odbrana, Mimić, Zečević 1, Ahić, Hurem 5 (3), Čakić 4, Halilbegović, Sirćo 4, Mušinbegović 2, Šahinović 1, Begagić 1, Mustafić 5 (1), Memija.
Trener: Zdenko Antović.

Novi gostujući neusjeh visočkih rukometaša. Pobjedio je Konjuh, koji također nije bio na visini zadatka, ali je protiv sebe imao indisponiranu ekipu Bosne. Domaćini su pred utakmicu iznosili hvalospjeve o timu zvijezda iz Visokog smatrajući ih favoritima. Na na terenu je slika bila drugačija. Otvaranje meča je proteklo u izjednačenoj igri i smjenjivanju ekipa u vodstvu. Adis Hadžić uz podršku svoje odbrane ne dozvoljava Konjuhu da se odlijepi. Visočani imaju 4 sedmerca za prvih 18 minuta utakmice i realizuju samo jedan. Na poluvrijeme se odlazi kod rezultata 12:11, a Hadžić je tada imao 13 odbrana. I kada se mislilo da Visočani u nastavku samo trebaju pojačati ubojitost napada, slijedi još gore izdanje. “Zapucala” su se još tri penala, promašeno je nekoliko zicera i isto toliko netačnih dodavanja u prazno, pa je Konjuh u 39. minuti došao do 17:13. Domaćin zaista nije briljirao. Tehničkih grešaka su napravili koliko i njihovi gosti, ali je njihov golman Omerović nastavio jednako dobro braniti kao u oprvom poluvremenu, dok je Hadžić u nastavku odbranio samo dva šuta. Međutim, Bosna je mogla ugroziti prednost protivnika. U 53. minuti kod rezultata 22:21 Visočani imaju polukontru koju ne realizuju, pa Živiničani opet odlaze na plus četiri (25:21).
Može se svakome desiti loš dan, ali da se unatoč raznim pokušajima trenera za cijelu utakmicu izvede samo jedan šablon, da se promaši toliko sedmeraca i zicera i ponovo ispolji nervoza zbog nemoći, to nije shatljivo. Suci – rookie-ji nisu bili na visini zadatka, ali uz iznešenu statistiku i dosuđenih 10 sedmeraca gostima, oni nisu umanjili zasluženu pobjedu domaćina. Oni su samo nervozili Bosnine igrače i stručni štab. Domaćin više nego korektan i gostoljubiv, publika fer i korektna, kao i odnos protivničkih igrača.

RTV Visoko

Proudly powered by WordPress