Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDA i SBiH saglasne da je RMU “Kakanj” potreban novi direktor

 

Predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Kakanj Nermin Mandra i predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Zeničko-dobojskog kantona Sejad Zaimović izjavili su u utorak na pres-konferenciji da podržavaju izbor novog direktora Rudnika mrkog uglja «Kakanj». Mandra i Zaimović potvrdili su da je jutros izvršena primopredaja direktorske dužnosti u RMU «Kakanj» i da je do konačnog imenovanja Mirsada Jašarspahića, za v.d. direktora imenovan Elvedin Čobo. 

«Haris Neimarlija je na čelu RMU Kakanj proveo dva mandata i vrijeme je da funkciju prepusti nekom sposobnijem i mlađem. Dostupni finansijski pokazatelji su zabrinjavajući i novi menadžment će morati angažirati nezavisnu revizorsku kuću da utvrdi stvarno činjenično stanje», izjavio je Nermin Mandra, predsjednik OOSDA Kakanj. 

Predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH ZDK-a Sejad Zaimović optužio je Neimarliju da je kupovao polovnu i zastarjelu opremu te skup namještaj i vozila. 

«Smatramo da je izbor Mirsada Jašarspahića pravi potez jer se radi o mladom, sposobnom i ambicioznom kadru, koji će RMU “Kakanj” postaviti na zdrave osnove. Dosadašnji direktor je vršio opstrukcije prilikom pokušaja preuzimanja dužnosti, lobirajući sindikat i radnike, organizujući potpisivanje peticije i lijepljenje plakata po Kaknju, na kojima se vrijeđaju rukovodni kadrovi SDA i Stranke za BiH», rekao je Sejad Zaimović, predsjednik KVSBiH. 

Predsjednik Kantonalnog odbora SDAZDK-a Mirsad Zaimović, rekao je da očekuje da Vlada FBiH vrlo brzo da saglasnost na imenovanje Mirsada Jašarspahića za novog direktora RMU «Kakanj». 

(Fena)

Proudly powered by WordPress