Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Sedam hiljada razloga za smjenu vladajuće garniture, mjesečno” – FOM SDP-a

Dok se jedni užurbano spremaju na godišnji odmor, drugi pokušavaju riješiti misteriju o dr. Dabiću, treći – oni najmarljiviji – rade punom snagom da riješe svoju egzistenciju, vodeće političke stranke vješto su iskoristile novonastalu situaciju u našem društvu da čiste savjesti donesu ‘’Zakon o plaćama i naknadama” u institucijama  BiH .

 

Pozitivno je to što se zakonom žele regulisati  primanja naših političara, ali je žalosno to što su za duplo povećali svoje plate i zakonom ih zabetonirali.

 

Iako su građani širom BiH ,jednoglasno, podržali incijativu SDP-a da se spriječi donošenje zakona sa takvim koficijentima, nažalost parlamentarna većina se oglušila o glas naroda i usvojila Zakon sa nepravednim koeficijentima.

 

U situaciji kada mnogi naši sugrađani ni za godinu dana ne mogu zaraditi 7000 KM, naši “obrazli” političari su sebi priuštili 7000 KM za samo jedan mjesec.

 

OO SDP Visoko oštro osuđuje takvo ponašanje vladajuće garniture političara  i ukazuje narodu na još jednu veliku prevaru u nizu koju su nam vladajući političari  uradili ,a koja je u javnost ušla na mala vrata.

 

Forum mladih SDP-a Visoko

 

Proudly powered by WordPress