Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održani Dani organske proizvodnje u Visokom

altDani Organske proizvodnje, po četvrtu godinu zaredom održani su danas u Visokom. Jednodnevna manifestacija u okviru koje su dodjeljena priznanja kantonalnoj  ministrici vodoprivrede, šumarstva i  poljoprivrede Mirzeti Džonlagić i načelniku Općine Visoko Munibu Allibegoviću, održana je u ulici Alije Izetbegovića. Tokom dana veliki broj Visočana, naviknut na zanimljivu i povoljnu ponudu izlagača s područja cijele BiH, posjećivao je brojne  štandove  na kojima su izložene ljekovite biljke, med i proizvodi od meda, tjestenine i ostali program organske proizvodnje hrane.

altZa podršku organskim proizvođačima i veliko zalaganje organskoj proizvodnji i proizvođačima organskog saveza FBIH, dodjeljena je zahvalnica visočkom proizvođaču BIOFIT  koji je za kratko vrijeme postigao zapaženi rezultat na polju organske proizvodnje kao i brendiranju svojih proizvoda.

altPrisutnima su se obratili i Koordinatopr saveza organske proizvodnje Ešref Maksumić i  Sead Herceg predsjednik Saveza Udruženja asocijacija organskih proizvođača FBiH.

Proudly powered by WordPress