Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U izboru najodgovornijih preduzeća u 2010, Prevent u kategoriji filantropije, ali ne i u kategoriji zaštite okoliša!

altIzbor društveno odgovornog preduzeća godine DOBRO'10 u organizaciji Fondacije Mozaik, Agencije MaŠta i Međunarodne finansijske korporacije (IFC), članice grupacije Svjetske banke, uz podršku Švicarskog državnog sekretarijata za ekonomske poslove (SECO) i Ambasade Kraljevine Holandije, ušao je u finalnu fazu. Na svečanoj ceremoniji u Domu mladih večeras će biti dodijeljene nagrade za najbolje kompanije u pet kategorija, kao i glavna nagrada.

Cilj kampanje je društvenog karaktera i nastoji motivirati preduzeća u BiH da se aktivnije uključe u filantropiju, brigu o okolišu, brigu o radnicima i društvenoj zajednici. Fondacija Mozaik ovim izborom nastoji promovirati koncept društvene odgovornosti i na uspješnim primjerima trinaest finalista pokazati da je zaista “dobro biti dobar“.

Konačni izbor najodgovornijih preduzeća po kategorijama i ukupno će se obaviti metodom preferencijalnog glasanja Vrhovne komisije koju predstavljaju članovi diplomatskih i nevladinih institucija. Vrhovna komisija se sastaje danas u podne i donosi odluke o pobjednicima po kategorijama i ukupno, neposredno pred samu ceremoniju.

U kategoriji ‘briga o okolišu’ finalisti su Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, Meggle mljekara d.o.o., Tvornica cementa Kakanj d.d., a u kategoriji ‘korporativno upravljanje i društveno odgovorne poslovne prakse’ BH Telecom d.d. Sarajevo, Nova Banka AD Banja Luka, Pavlović International Bank AD Slobomir Bijeljina.

Finalisti u kategoriji ‘korporativna filantropija privatna preduzeća’ su Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, Fabrika Duhana d.d. Sarajevo, Prevent BH d.o.o. Visoko, R&S d.o.o., Širbegović d.o.o.
U kategoriji ‘korporativna filantropija državna preduzeća’ finalist je BH Telecom d.d. Sarajevo, a u kategoriji ‘korporativna finantropija finansijske institucije’ Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH, Mikrokreditno društvo Zdravo d.o.o. Banja Luka, Raiffeisen Bank d.d. BiH.

(Fena)

Proudly powered by WordPress