Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Paketići za najmlađe

DSC 2499mreVUK je zajedničko ime za mreže vijeća učenika koje se osnivaju u kantonima Bosne i Hercegovine. Program osnivanja mreža vijeća/savjeta učenika u Bosni i Hercegovini sprovodi OKC Banja Luka uz podršku vladinih institucija iz oblasti obrazovanja i međunarodnih donatorskih organizacija. Mreže vijeća/savjeta učenika predstavljaju model uključivanja populacije srednjošklaca u proces donošenja odluka na kantonalnom, entitetskom i državnom nivou. Proces umrežavanja srednjoškolaca omogućit će stvaranje legitimnog tijela koje na nivou Bosne i Hercegovine predstavlja i zastupa interese i potrebe te prava i obaveze ove populacije.

“Jedan slatkiš-jedno dijete” je projekt koji mreVUK ZE-DO kantona sprovodi već dvije godine, a koji ima pozitivne rezultate od strane najmlađih.

U sklopu projekta “Jedan slatkiš-jedno dijete” danas su i visočki srednjoškolci, predstavnici Vijeća učenika MSŠ “Hazim Šabanović”, šetnjom kroz grad podijelili paketiće za najmlađe.

Paketići su napravljeni zajedničkim snagama svih srednjoškolaca MSŠ “Hazim Šabanović”, a obradovali su malu raju i izazvali osmijehe na njihovim licima.

Više fotografija možete vidjeti na linku: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152454379326102.1073741995.205779381101&type=3

Proudly powered by WordPress