Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Komšić za NAP: Susret Dodika i Čovića podsjeća me na sastanak Karadžića i Bobana

Sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića koji je u petak održan u Istočnom Sarajevu predsjednik DF-a Željko Komšić nazvao je pokušaj ostvarivanja ratnih ciljeva političkim dogovorom.

Dodik i Čović zajedno sa najvećim stranačkim rukovodstvima sastali su se u Istočnom Sarajevu, a razgovarali su o političkoj situaciji u BiH, Ustavnom sudu BiH, novom Izbornom zakonu BiH i drugim pitanjima. Dodik je podržao izmjene Izbornog zakona kako to predlaže Čović, a rekao je i to da RS-u nije prioritet Upitnik koji je BiH dobila od evropske komisije. I iz SNSD-a i iz HDZ-a su najavili da će tražiti ukidanje stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

Mene ovaj susret Dodika i Čovića neodoljivo podsjeća na susrete Karadžića i Bobana. Njih dvojica su tada silom razarali BiH a ova dvojica pokušavaju njihove ratne ciljeve realizivati politikom i međusobnim političkim dogovorom – rekao je Komšić za NAP.

Međutim, postoji nešto što je u jednakoj mjeri zabrinjavajuće – šutnja Izetbegovića i njegovog dijela SDA! Šta to znači, postat će brzo jasno. Pitanje, da li se radi samo o političkom nesnalaženju ili se radi o političkom odobravanju, već dugo “visi u zraku” bh. javnosti! – rekao je Komšić.

Proudly powered by WordPress